Alexandra Stan - Mr. Saxobeat Videoclip
Publicat de
Gumppert Ivazari
on joi, 18 noiembrie 2010
/
Comments: (0)
Omraam Mikhael Aivanhov Calea Tacerii, Cautarea linistii
Publicat de
Gumppert Ivazari
on duminică, 31 octombrie 2010
/
Comments: (0)
Armonia sta la baza starii de bine, si daca nu traim in armonie, nu ne simtim bine, chiar daca nici un eveniment nu ne-a tulburat.
Cand vom ajunge sa creem armonia, ne vom simti bine.
Pentru a ajunge sa-ti inalti iubirea pana la regiuni divine, trebuie sa fii liber, degajat de preocupari, de complicatii si lipsit de calcule egoiste.
Tensiunea, excitarea, dezordinea se afla tocmai in natura gandurilor si sentimentelor interesate, egoiste. Oricate eforturi veti face ca sa meditati nu veti reusi atat timp cat nu va veti stradui sa introduceti linistea in voi.
Cand vom ajunge sa creem armonia, ne vom simti bine.
Pentru a ajunge sa-ti inalti iubirea pana la regiuni divine, trebuie sa fii liber, degajat de preocupari, de complicatii si lipsit de calcule egoiste.
Tensiunea, excitarea, dezordinea se afla tocmai in natura gandurilor si sentimentelor interesate, egoiste. Oricate eforturi veti face ca sa meditati nu veti reusi atat timp cat nu va veti stradui sa introduceti linistea in voi.
Amenajarea şi reamenajarea spaţiilor verzi rezidenţiale
Publicat de
Gumppert Ivazari
on luni, 25 octombrie 2010
/
Comments: (0)
Proiectarea unei grǎdini şi punerea în practicǎ a acestui plan este cea mai bunǎ obţiune pentru a îmbunatǎţii aspectul exterior al locuinţei , sporind in acelaşi timp şi valoarea proprietǎţii dumneavoastrǎ.
Întotdeauna o gǎdinǎ bine întreţinutǎ va atrage privirile şi aprecierea. Pentru a transforma aspectul unei gradini sunt necesare surse de inspiraţie dar şi consultarea unui specialist în acest domeniu, care poate sa vǎ ofere informaţii despre ce tip de gradinǎ vi s-ar potrivi. Acesta va avea în vedere dimensiunile proprietaţii, condiţiile climatice locale, tipul de sol, valorile umiditǎţii cât şi a radiaţiei solare, factori care trebuie sǎ fie luaţi în considerare, şi nu în ultimul rând ideile cu care porniţi dumneavostrǎ în acest proiect de amenajare.
Din dorinţa de a fi cât mai creativi, puteţi obţine în scurt timp o proprietate frumos amenajatǎ. Un peisaj bine planificat poate aduce satisfacţie întregii familii, specialistul va cǎuta sǎ creeze pentru dumneavostrǎ un spaţiu cât mai atractiv dar uşor de întreţinut.
O provocare pe care majoritatea proprietarilor trebuie sǎ o depǎşeascǎ nu este faptul cǎ nu au surse de inspiraţie , ci dimpotrivǎ aceste idei abundǎ în imaginaţia lor mulţumitǎ revistelor şi diferitelor surse de inspiraţie existente pe internet.
25 Octombrie 2010 Gaillardia Gardens ®
Kobi Peretz - Kama Ahava
Publicat de
Gumppert Ivazari
on duminică, 24 octombrie 2010
/
Comments: (0)
SunStroke Project & Olia Tira - Run Away (Moldova)
Publicat de
Gumppert Ivazari
on duminică, 30 mai 2010
/
Comments: (0)
Compozitii florale in amenajarea spatiilor verzi
Publicat de
Gumppert Ivazari
on sâmbătă, 22 mai 2010
/
Comments: (0)
Straturile de flori sunt recompensa horticultorilor pentru eforturile depuse. Florile si bordurile florale asigura pete colorate in contrast cu verdele predominant al peisajului. Sunt accentul si culoarea care fac un peisaj mai viu si mai interesant. Florile de asemenea desavarsesc de cele mai multe ori trasaturile materialelor utilizate in amenajarile peisagistice, cum sunt arborii si arbustii.
Ele pot adauga profunzime si dimensiune, forma si textura, schimba relieful, pe langa cea mai apreciata calitate a lor care este culoarea. Florile de asemenea pot fi utilizate in arta culinara si ca flori taiate, pentru aranjamente.
Planificarea unei borduri florale
Emotia conceperii unei borduri florale este sustinuta in flexibilitatea procesului de design. Prin forma, amplasament, selectionarea atenta a plantelor, o bordura contemporana urmareste putine reguli stricte si permite exprimarea in totalitate a gusturilor specialistilui.
Primul pas in alegerea materialului saditor pentru toate anotimpurile, borduri mixte alcatuite din plante perene, este de a selecta plantecheie pentru bordura, masa culoare si fiabilitate. Fiabilitatea se refera la capacitatea unei amenajari de a ramane atractiva cu efort minim.
Cele mai atractive borduri florale sunt cele pozitionate in fata unui fundal adecvat, cum ar fi un gard sau imobil.
In unele cazuri, florile inalte, cum sunt floarea soarelui, pot sevi unui scop dublu, ca flori in bordura si ca platnte de fundal. Florile anuale sau perene de inaltimea medie pot servi ca plante de fundal pentru o bordura scurta.
O regula generala cu exceptia cazurilor in care gradina este mica sau formala, este de a evita liniile drepte in stabilirea marginii unui strat cu flori. Curburile pot fi stabilite cu ajutorul unui furtun de gradina. Cu cat linia este mai serpuita, privirea este incetinita si bucuria vizuala va creste.
O delimitare din caramida sau pietre plate, conceputa la acelasi nivel cu solul este mai buna decat decat o margine de gazon decupata abrupt, care necesita tunderea repetata.
Este avantajos ca planul unei borduri florale sa fie efectuat pe hartie grafica, cea mai grea sarcina, organizarea selectiei plantelor, stabilirea unor grupuri suficient de mari pentru a forma mase de culoare si textura. De regula, 5 pana la 7 plante vor crea efectul dorit.
Un “Delphinium” sau un bujor va avea dimensiuni suficiente pentru a fi atractive. Fiecare grup de flori ar trebui sa aiba o forma neregulata. Aceste mase de culoare si textura trebuiesc imbinate intr-un model placut de armonie si culoare.
Bordurile florale pot avea orice latime, in functie de spatiul disponibil. Intr-o curte mica straturile cu flori pot avea numai 2-3 metri latime. Intr-o locatie spatioasa, bordure de plantare poate avea o latime de pana la 6-8 metri. In cazul in care bordura este profunda, este indicata amplasarea unor lespezi pentru a usura munca printre flori, fara compactarea solului.
Distanta intre plante depinde de forma plantelor idividual si de efectul pe care il dorim in peisaj. Este recomandata plantarea la distante adecvate intre plante. Multi gradinari au tendinta de a aglomera excesiv plantele. Paleta larga de culori a plantelor perene si posibilitatea acestora de a fi transplantate cu usurinta, in cazul in care apare o lipsa de armonie, ofera gradinii combinatii coloristice diverse.
O bordura in tonuri diferite ale aceleiasi culori poate fi de efect, sau formata din cateva culori inrudite.
Obiectivul este obtinerea unei compozitii echilibrate in fiecare sezon, evitand ca o anumita portiune sa fie prea incarcata cu o anumita culoare, iar florile sa fie in asa fel distribuite incat intotdeaua sa creeze un mozaic placut in straturile cu flori.
Multe carti de specialitate ofera sfaturi excelente de culori compatibile, acestea alaturi de un caiet de notite si o camera foto sunt de nepretuit pentru planificarea si revizuirea schemelor coloristice. Pentru adevarata arta florala, este foarte importanta intensitatea culorilor, de exemplu tonurile deschise amplasate langa plante in tonuri inchise, prin contrast ofera viata si atrage atentia asupra unei compozitii florale.
Amplasate langa suprafetele pavate, florile albe sunt cel mai indicate, deoarece se remarca usor seara si in general cand acestea sunt utilizate. Florile albe sau cele cu foliaj argintiu sunt indispensabile in separarea culorilor incompatibile. Rosu, portocaliul si galbenul sunt culori calde. Albastrul, verdele si violetul sunt culori reci. Utilizarea culorilor calde intr-o amenajare de dimensiuni reduse va oferii senzatia de spatiu restrans. In sens contrar, utilizarea culorilor reci inspira iluzia de spatialitate si deschidere.
Pe masura ce gradinarul devine adeptul obtinerii unei armonii constante intre plante, acesta este mult mai atent la rolul pe care il au formele si foliajul plantelor, aerisite si elicate sau rezistente si solide. Ierburile ornamentale, sau chiar legumele decorative cum sunt brocoli sau asparagus pot fi utilizate cu efect.
Cea mai logica modalitate de selectie a plantelor este in functie de locatie, al doilea aspect este dupa perioada de inflorire, dupa inaltime si latime si in final dupa culoare.
Locatia este apreciata in functie de cantitatea de soare si de umbra si necesarul de apa.
Prospect Ginseng tonic cu Vitamina B1
Publicat de
Gumppert Ivazari
/
Comments: (1)
Capsule 300 mg
Extract din Rădăcină de Ginseng „rădăcina vieţii” + Vitamina B1 Panax Ginseng din familia Araliaceae, este o plantă ce creşte în munţii Chang Pai din China.
Experienta bogată în folosirea “rădăcinii vieţii” în ultimii 4000 de ani, dinainte de dinastia Han (fondată în anul 2006 î.Hr.) dovedeşte calităţile sale nutritive, capacitatea de revigorare a organismului şi sporirea inteligenţei. Combinaţia cu Vitamina B1(tiamina), este utilizată cu succes în medicina tradiţională chineză, efectele sale fiind dovedite ştiinţific şi în medicina modernă.
Compoziţie:
Fiecare capsulă de 300 mg conţine:
-69.2% Radix Ginseng
-9.22% Herba Cistanches
-6.92% Radix Adenophorae
-6.92% Fructus Corni
-4.61% Radix Achyranthis Bidentatae
-3.02% Poria
-0.11% Vitamina B1 ( DZR 1,2-1,5mg) .
Substanţe active: Acid panaxic, ginsengozide, echinacozide, verbascozide, loganin, β-sitosterol, carbohidraţi, peptide cu greutate moleculară mică, aminoacizi, vitamina B1 Efecte date de substanţele active :
-Creşte imunitatea şi are efect relaxant, ajutând organismul să se adapteze la stress şi stări tensionale prelungite.
-Normalizează activitatea sistemului nervos central, diminuând oboseala şi grăbind recuperarea în perioadele de convalescenţă.
-Stimulează tonusul general şi are efect energizant.
-Îmbunătăţeşte funcţia hepatică, activitatea fizică şi psihică.
-Are efect benefic asupra nivelului tensiunii arteriale, insomniei, tranzitului intestinal.
-Reglează digestia stimulând pofta de mâncare, intensifică metabolismul celular şi hematogeneza.
-Intensifică biosinteza acizilor nucleici şi a proteinelor în ficat şi măduvă; creşte potenţa sexuală.
-Acţionează la nivelul tegumentului prin intensificarea sintezei colagenului şi elastinei.
Utilizare:
Adulti: Una sau două capsule, odată sau de două ori pe zi, cu apă călduţă.
Precauţii: A nu se lasa la îndemâna copiilor. Acest supliment alimentar nu înlocuieşte o alimentaţie diversificată sau o medicaţie adecvată. A nu se depăşi doza zilnică recomandată (maximum trei sau patru capsule/zi)
Conservare: la loc uscat, răcoros şi ferit de soare. Prezentare: flacon cu 30 capsule predozate a 300 mg .